זן עץ זית המיועד לשמן בלבד, עליו נבנתה שיטת הבוצרת.
מקור: צפון מזרח ספרד, קטלוניה
איזורי גידול: כל הארץ
תכונות עץ הזית במטע:
מבנה העץ: נמוך, מעוגל, נוף דליל ורך קצב צימוח: איטי מעט כניסה לניבה מסחרית: שנתיים יבול בממוצע רב שנתי: 1250 ק'ג/ד' תכולת שמן: 16-22% יבול שמן בטיפול מעולה: 220 ק"ג/ד' צריכת מים: רגילה רגישות למחלות ומזיקים: עמיד חלקית לעין הטווס | תכונות הקשורות במסיק זיתים: מועד הבשלה: אמצע העונה גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) - גבוהה התאמה למסיק מכני בניעור גזע: בינונית התאמה למטעי בוצרת: המתאים ביותר מבין זני הזיתים | מאפייני שמן הזית: טעם וריח: מתאפיין בטעם עדין. שמן בעל טעם פירותי כאשר מופק מפרי בהבשלה חלקית. איכות ביוכימית של השמן: נמוכה |