זן עץ זית דו תכליתי המתאים להפקת שמן זית ולגידול זיתים למאכל. הגידולים בארץ מניבים עד כה תוצאות טובות
מקור: דרום איטליה, פוליה
איזורי גידול: כל הארץ
תכונות עץ הזית במטע:
מבנה העץ: שרביטים זקופים משלד חצי בכותי קצב צימוח: מהיר ביותר כניסה לניבה מסחרית: 2-3 שנים יבול בממוצע רב שנתי: 1100 ק'ג/ד' תכולת שמן: 16-20% יבול שמן בטיפול מעולה: 200 ק"ג/ד' צריכת מים: רגילה רגישות למחלות ומזיקים: לא נצפתה רגישות מיוחדת | תכונות הקשורות במסיק זיתים: מועד הבשלה: תחילת עד אמצע העונה גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) - נמוכה התאמה למסיק מכני בניעור גזע: טובה התאמה למטעי בוצרת: בינונית/טובה | מאפייני שמן הזית: טעם וריח: טעם פירותי חזק, מריר, בעל איכויות טעם וריח טובות מאוד
איכות ביוכימית של השמן: הגבוהה ביותר מבין זני הזיתים הגדלים בארץ |