זן עץ זית המתאפיין באיכויות טעם גבוהות ביותר של השמן ותאחיזה גבוהה של הפרי ביחס למשקלו. דו תכליתי- משמש לשמן ולמאכל
מקור: דרום צרפת
איזורי גידול: כל הארץ
תכונות עץ הזית במטע:
מבנה העץ: רגיל קצב צימוח: רגיל כניסה לניבה מסחרית: 3 שנים יבול בממוצע רב שנתי: 1100 ק'ג/ד' תכולת שמן: 16-20% יבול שמן בטיפול מעולה: 200 ק"ג/ד' צריכת מים: מעט גבוהה רגישות למחלות ומזיקים: | תכונות הקשורות במסיק זיתים: מועד הבשלה: סוף עונה גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) - בינונית התאמה למסיק מכני בניעור גזע: נמוכה התאמה למטעי בוצרת: לא מתאים | מאפייני שמן הזית: טעם וריח: שמן זית פירותי, עדין
איכות ביוכימית של השמן: בינונית |