זן עץ זית המיועד לשמן בלבד. שמן הזית מצטיין באיכויות פירוקסיד גבוהות מאוד. זן קשה במסיק (תאחיזת פרי גבוהה)
מקור: צפון איטליה, טוסקנה
איזורי גידול: לא מתאים לגידולים בארץ
תכונות עץ הזית במטע:
מבנה העץ: חצי זקוף קצב צימוח: רגיל כניסה לניבה מסחרית: 3-4 שנים יבול בממוצע רב שנתי: 1000 ק'ג/ד' תכולת שמן: 16-20% יבול שמן בטיפול מעולה: 180 ק"ג/ד' צריכת מים: רגילה רגישות למחלות ומזיקים: רגיש חלקית לעין הטווס | תכונות הקשורות במסיק זיתים: מועד הבשלה: תחילת העונה גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) - נמוכה התאמה למסיק מכני בניעור גזע: טובה ביותר התאמה למטעי בוצרת: לא מתאים | מאפייני שמן הזית: טעם וריח: איכות בינונית, בארץ מתקבל שמן בעל טעם שטוח.
איכות ביוכימית של השמן: בינונית |