זן איטלקי הפרי הגדול ביותר (יחד עם הסבילנו) והטעים ביותר מבין הזנים עם פרי ענק.
הפרי ענק (משקל כל זית 5-7 גר' בבעל, מעל 12 גר' בהשקייה), לא משמש ליצור שמן זית בשל הביקוש הגבוה לכבישה למאכל. הפרי מתאים לכבישת זיתים ירוקים או שחורים. מרקם טוב של הציפה
מקור: איטליה,מערב סיצ'יליה מאיזור אגריג'נטו וטראפני
איזורי גידול: לא מתאים לגידול בתנאי יובש
תכונות עץ הזית במטע:
מבנה העץ: רחב קצב צימוח: בינוני-מהיר כניסה לניבה מסחרית: יבול בממוצע רב שנתי: בינוני תכולת שמן: 12-14% יבול שמן בטיפול מעולה: צריכת מים: בינונית-גבוהה רגישות למחלות ומזיקים: רגיש לעין הטווס | תכונות הקשורות במסיק זיתים: מועד הבשלה: גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) - התאמה למסיק מכני בניעור גזע: התאמה למטעי בוצרת: | מאפייני שמן הזית: לא משמש ליצור שמן זית
|