זן עץ זית מוביל למטעי הבוצרת בישראל. מיועד להפקת שמן זית בלבד (לא מתאים כגידול לזיתים למאכל)
מקור: יוון, כרתים
איזורי גידול: כל הארץ
תכונות עץ הזית במטע:
מבנה העץ: רגיל, שרביטים זקופים קצב צימוח: רגיל כניסה לניבה מסחרית: שנתיים יבול בממוצע רב שנתי: 1250 ק'ג/ד' תכולת שמן: 17-22% יבול שמן בטיפול מעולה: 220 ק"ג/ד' צריכת מים: רגילה רגישות למחלות ומזיקים: רגישות נמוכה לדוררת בישראל, עמיד חלקית לעין הטווס | תכונות הקשורות במסיק זיתים: מועד הבשלה: אמצע העונה גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) - גבוהה התאמה למסיק מכני בניעור גזע: לא מתאים התאמה למטעי בוצרת: מתאים מאוד | מאפייני שמן זית: טעם וריח: טעם פירותי מאוד
איכות ביוכימית של השמן: גבוהה |