זן עץ זית המיועד בעיקר למאכל. מתאפיין בפירות עגולים ויפים. ניתן לחירצון בקלות.
מקור: ספרד
איזורי גידול: כל הארץ
תכונות עץ הזית במטע:
מבנה העץ: רגיל קצב צימוח: רגיל כניסה לניבה מסחרית: 3 שנים יבול בממוצע רב שנתי: 1250 ק'ג/ד' תכולת שמן: 8-18% יבול שמן בטיפול מעולה: 180 ק"ג/ד' צריכת מים: גבוהה זנים מתאימים להפרייה: נובו רגישות למחלות ומזיקים: רגיש חלקית לעין הטווס. רגיש מאד לזבוב הזית | תכונות הקשורות במסיק זיתים: מועד הבשלה: תחילה-אמצע העונה גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) - בינונית התאמה למסיק מכני בניעור גזע: בינונית התאמה למטעי בוצרת: לא נבדק | מאפייני שמן הזית:
טעם וריח: שמן זית מתקתק בעל איכויות טעם וריח מענינות
איכות ביוכימית של השמן: למטה מבינוני
התאמה לכבישה למאכל מנזלינו הוא זן מוביל בעולם בכבישה תעשייתית של זיתים ירוקים. הזית השחור מתאים לכבישה טבעית במי מלח. |