הנבאלי בלאדי דומה מאוד בתכונותיו לזן הסורי ונפוץ בעיקר ביהודה ושומרון.
מקור: יהודה ושומרון
איזורי גידול מועדפים : איזורים עם לחות אוויר מעטה
תכונות עץ הזית במטע:
מבנה העץ: כדורי קצב צימוח: איטי ביותר כניסה לניבה מסחרית: 4-5 שנים יבול בממוצע רב שנתי: 800 ק'ג/ד' תכולת שמן: בהשקיה-18-24%, בבעל- 22-28% יבול שמן בטיפול מעולה: 160 ק"ג/ד' צריכת מים: נמוכה רגישות למחלות ומזיקים: רגיש ביותר לעין הטווס. רגיש לאקרית החטטים ולדוררת | תכונות הקשורות במסיק זיתים: מועד הבשלה: תחילת-אמצע העונה גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) - בינונית התאמה למסיק מכני בניעור גזע: בינונית התאמה למטעי בוצרת: לא נבדק, | מאפייני שמן הזית: טעם וריח: שמן זית פירותי, בעל חריפות עדינה
איכות ביוכימית של השמן: גבוהה (גבוהה מאד בבעל) |