עץ זית ארבקינה

זן עץ זית המיועד לשמן בלבד, עליו נבנתה שיטת הבוצרת. 

מקור: צפון מזרח ספרד, קטלוניה

איזורי גידול:  כל הארץ

 

מאפייני שמן הזית:

טעם וריח:

 מתאפיין בטעם עדין. שמן בעל טעם פירותי כאשר מופק מפרי בהבשלה חלקית. 

איכות ביוכימית של השמן:

 נמוכה

    

תכונות הקשורות במסיק זיתים:

מועד הבשלה: אמצע העונה

גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) - גבוהה

התאמה למסיק מכני בניעור גזע: בינונית

התאמה למטעי בוצרת: המתאים ביותר מבין זני הזיתים

תכונות עץ הזית במטע:

 

מבנה העץ:  נמוך, מעוגל, נוף דליל ורך

קצב צימוח:  איטי מעט 

כניסה לניבה מסחרית:  שנתיים

יבול בממוצע רב שנתי:  1250 ק'ג/ד'

תכולת שמן: 16-22%

יבול שמן בטיפול מעולה: 220 ק"ג/ד'

צריכת מים:  רגילה

רגישות למחלות ומזיקים:  עמיד חלקית לעין הטווס