עץ זית נבאלי בלאדי

הנבאלי בלאדי דומה מאוד בתכונותיו לזן הסורי ונפוץ בעיקר ביהודה ושומרון. 

מקור: יהודה ושומרון

איזורי גידול מועדפים : איזורים עם לחות אוויר מעטה

מאפייני שמן הזית:

טעם וריח:

שמן זית פירותי, בעל חריפות עדינה

 

איכות ביוכימית של השמן:

גבוהה (גבוהה מאד בבעל)

    

תכונות הקשורות במסיק זיתים:

מועד הבשלה: תחילת-אמצע העונה

גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) - בינונית

התאמה למסיק מכני בניעור גזע: בינונית

התאמה למטעי בוצרת: לא נבדק,

תכונות עץ הזית במטע:

 

מבנה העץ:    כדורי

קצב צימוח:    איטי ביותר

כניסה לניבה מסחרית: 4-5 שנים

יבול בממוצע רב שנתי: 800 ק'ג/ד'

תכולת שמן: בהשקיה-18-24%, בבעל- 22-28%

יבול שמן בטיפול מעולה: 160 ק"ג/ד'

צריכת מים: נמוכה

רגישות למחלות ומזיקים: רגיש ביותר לעין הטווס. רגיש לאקרית החטטים ולדוררת