עץ זית ג'ראפה

זן איטלקי הפרי הגדול ביותר (יחד עם הסבילנו) והטעים ביותר מבין הזנים עם פרי ענק.

הפרי ענק (משקל כל זית 5-7 גר' בבעל, מעל 12 גר' בהשקייה), לא משמש ליצור שמן זית בשל הביקוש הגבוה לכבישה למאכל. הפרי מתאים לכבישת זיתים ירוקים או שחורים. מרקם טוב של הציפה 

מקור: איטליה,מערב סיצ'יליה מאיזור אגריג'נטו וטראפני

איזורי גידול: לא מתאים לגידול בתנאי יובש

 

מאפייני שמן הזית:

לא משמש ליצור שמן זית

 

    

תכונות הקשורות במסיק זיתים:

מועד הבשלה:

גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) -

התאמה למסיק מכני בניעור גזע:

התאמה למטעי בוצרת:

תכונות עץ הזית במטע:

 

מבנה העץ: רחב

קצב צימוח: בינוני-מהיר

כניסה לניבה מסחרית:  

יבול בממוצע רב שנתי:  בינוני

תכולת שמן: 12-14%

יבול שמן בטיפול מעולה: 

צריכת מים: בינונית-גבוהה

רגישות למחלות ומזיקים: רגיש לעין הטווס