עץ זית מנזלינו

זן עץ זית המיועד בעיקר למאכל. מתאפיין בפירות עגולים ויפים. ניתן לחירצון בקלות.  

מקור: ספרד

איזורי גידול:  כל הארץ

 

מאפייני שמן הזית:

טעם וריח:

שמן זית מתקתק בעל איכויות טעם וריח מענינות

 

איכות ביוכימית של השמן:

 למטה מבינוני

 

התאמה לכבישה למאכל

מנזלינו הוא זן מוביל בעולם בכבישה תעשייתית של זיתים ירוקים. הזית השחור מתאים לכבישה טבעית במי מלח.     

תכונות הקשורות במסיק זיתים:

מועד הבשלה: תחילה-אמצע העונה

גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) - בינונית

התאמה למסיק מכני בניעור גזע: בינונית

התאמה למטעי בוצרת: לא נבדק

תכונות עץ הזית במטע:

 

מבנה העץ:    רגיל

קצב צימוח:   רגיל

כניסה לניבה מסחרית:  3 שנים

יבול בממוצע רב שנתי:  1250 ק'ג/ד'

תכולת שמן: 8-18%

יבול שמן בטיפול מעולה: 180 ק"ג/ד'

צריכת מים:  גבוהה

זנים מתאימים להפרייה: נובו

רגישות למחלות ומזיקים: רגיש חלקית לעין הטווס. רגיש מאד לזבוב הזית