עץ זית סורי

הסורי הוא זן עץ הזית המוביל בגידולי בעל בישראל. זהו אחד מזני הזיתים העמידים ביותר בעולם ליובש, ושייך לקבוצת הזנים עם תכולת שמן גבוהה ביותר בפרי.

בישראל הסורי הוא זן הזיתים הדו-תכליתי האולטימטיבי ומבוקש מאוד לשמן ולמאכל.

מקור: לבנון וישראל (גליל)

איזורי גידול מועדפים : איזורים עם לחות אוויר מעטה

מאפייני שמן הזית:

טעם וריח:

שמן זית פירותי, חריף, עם מרירות קלה

 

איכות ביוכימית של השמן:

גבוהה (גבוהה מאד בבעל)

    

תכונות הקשורות במסיק זיתים:

מועד הבשלה: אמצע העונה

גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) - בינונית

התאמה למסיק מכני בניעור גזע: בינונית

התאמה למטעי בוצרת: לא נבדק,

תכונות עץ הזית במטע:

 

מבנה העץ:    כדורי

קצב צימוח:    איטי ביותר

כניסה לניבה מסחרית: 4-5 שנים

יבול בממוצע רב שנתי: 800 ק'ג/ד'

תכולת שמן: בהשקיה-18-24%, בבעל- 22-28%

יבול שמן בטיפול מעולה: 160 ק"ג/ד'

צריכת מים: נמוכה

רגישות למחלות ומזיקים: רגיש ביותר לעין הטווס. רגיש לאקרית החטטים ולדוררת