זן עץ זית המיועד לשמן בלבד, עליו נבנתה שיטת הבוצרת.
מקור: צפון מזרח ספרד, קטלוניה
איזורי גידול: כל הארץ
מאפייני שמן הזית:
טעם וריח:
מתאפיין בטעם עדין. שמן בעל טעם פירותי כאשר מופק מפרי בהבשלה חלקית.
איכות ביוכימית של השמן:
נמוכה
תכונות הקשורות במסיק זיתים:
מועד הבשלה: אמצע העונה
גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) - גבוהה
התאמה למסיק מכני בניעור גזע: בינונית
התאמה למטעי בוצרת: המתאים ביותר מבין זני הזיתים
תכונות עץ הזית במטע:
מבנה העץ: נמוך, מעוגל, נוף דליל ורך
קצב צימוח: איטי מעט
כניסה לניבה מסחרית: שנתיים
יבול בממוצע רב שנתי: 1250 ק'ג/ד'
תכולת שמן: 16-22%
יבול שמן בטיפול מעולה: 220 ק"ג/ד'
צריכת מים: רגילה
רגישות למחלות ומזיקים: עמיד חלקית לעין הטווס