זן עץ זית דו תכליתי המתאים להפקת שמן זית ולגידול זיתים למאכל. הגידולים בארץ מניבים עד כה תוצאות טובות
מקור: דרום איטליה, פוליה
איזורי גידול: כל הארץ
מאפייני שמן הזית:
טעם וריח:
טעם פירותי חזק, מריר, בעל איכויות טעם וריח טובות מאוד
איכות ביוכימית של השמן:
הגבוהה ביותר מבין זני הזיתים הגדלים בארץ
תכונות הקשורות במסיק זיתים:
מועד הבשלה: תחילת עד אמצע העונה
גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) - נמוכה
התאמה למסיק מכני בניעור גזע: טובה
התאמה למטעי בוצרת: בינונית/טובה
תכונות עץ הזית במטע:
מבנה העץ: שרביטים זקופים משלד חצי בכותי
קצב צימוח: מהיר ביותר
כניסה לניבה מסחרית: 2-3 שנים
יבול בממוצע רב שנתי: 1100 ק'ג/ד'
תכולת שמן: 16-20%
יבול שמן בטיפול מעולה: 200 ק"ג/ד'
צריכת מים: רגילה
רגישות למחלות ומזיקים: לא נצפתה רגישות מיוחדת