הנבאלי בלאדי דומה מאוד בתכונותיו לזן הסורי ונפוץ בעיקר ביהודה ושומרון.
מקור: יהודה ושומרון
איזורי גידול מועדפים : איזורים עם לחות אוויר מעטה
מאפייני שמן הזית:
טעם וריח:
שמן זית פירותי, בעל חריפות עדינה
איכות ביוכימית של השמן:
גבוהה (גבוהה מאד בבעל)
תכונות הקשורות במסיק זיתים:
מועד הבשלה: תחילת-אמצע העונה
גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) - בינונית
התאמה למסיק מכני בניעור גזע: בינונית
התאמה למטעי בוצרת: לא נבדק,
תכונות עץ הזית במטע:
מבנה העץ: כדורי
קצב צימוח: איטי ביותר
כניסה לניבה מסחרית: 4-5 שנים
יבול בממוצע רב שנתי: 800 ק'ג/ד'
תכולת שמן: בהשקיה-18-24%, בבעל- 22-28%
יבול שמן בטיפול מעולה: 160 ק"ג/ד'
צריכת מים: נמוכה
רגישות למחלות ומזיקים: רגיש ביותר לעין הטווס. רגיש לאקרית החטטים ולדוררת