מעלות הוא זן עץ זית פרי פיתוח ישראלי, המיועד לשמן בלבד
מקור: ישראל, מכון וולקני, פרופ' שמעון לביא
איזורי גידול: כל הארץ
מאפייני שמן הזית:
טעם וריח:
איכות טעם וריח בינונית. אין מספיק נסיון עם הזן כדי לאפיין טעם וריח
איכות ביוכימית של השמן:
גבוהה
תכונות הקשורות במסיק זיתים:
מועד הבשלה: אמצע עונה
גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) -
התאמה למסיק מכני בניעור גזע: טובה
התאמה למטעי בוצרת:
תכונות עץ הזית במטע:
מבנה העץ: רגיל
קצב צימוח: רגיל
כניסה לניבה מסחרית: 3-4 שנים
יבול בממוצע רב שנתי: 1100 ק'ג/ד'
תכולת שמן: 16-21%
יבול שמן בטיפול מעולה: 200 ק"ג/ד'
צריכת מים: רגילה
רגישות למחלות ומזיקים: עמידות מלאה לעין הטווס