לצ'ינו הוא זן עץ זית איטלקי המיועד לשמן בלבד
מקור: צפון איטליה, טוסקנה
איזורי גידול: חבל ים תיכוני בלבד
מאפייני שמן הזית:
טעם וריח:
שמן פירותי בעל איכויות גבוהות ביותר של טעם וריח
איכות ביוכימית של השמן:
גבוהה
תכונות הקשורות במסיק זיתים:
מועד הבשלה: תחילת העונה
גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) - טובה
התאמה למסיק מכני בניעור גזע:
טובה ביותר
התאמה למטעי בוצרת: בינונית
תכונות עץ הזית במטע:
מבנה העץ: רגיל
קצב צימוח: מהיר
כניסה לניבה מסחרית: 3-4 שנים
יבול בממוצע רב שנתי: 1100 ק'ג/ד'
תכולת שמן: 14-18%
יבול שמן בטיפול מעולה: 180 ק"ג/ד'
צריכת מים: רגילה
רגישות למחלות ומזיקים:
זנים להפרייה: פרונטוי