זן עץ זית המיועד בעיקר למאכל. מתאפיין בפירות עגולים ויפים. ניתן לחירצון בקלות.
מקור: ספרד
איזורי גידול: כל הארץ
מאפייני שמן הזית:
טעם וריח:
שמן זית מתקתק בעל איכויות טעם וריח מענינות
איכות ביוכימית של השמן:
למטה מבינוני
התאמה לכבישה למאכל
מנזלינו הוא זן מוביל בעולם בכבישה תעשייתית של זיתים ירוקים. הזית השחור מתאים לכבישה טבעית במי מלח.
תכונות הקשורות במסיק זיתים:
מועד הבשלה: תחילה-אמצע העונה
גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) - בינונית
התאמה למסיק מכני בניעור גזע: בינונית
התאמה למטעי בוצרת: לא נבדק
תכונות עץ הזית במטע:
מבנה העץ: רגיל
קצב צימוח: רגיל
כניסה לניבה מסחרית: 3 שנים
יבול בממוצע רב שנתי: 1250 ק'ג/ד'
תכולת שמן: 8-18%
יבול שמן בטיפול מעולה: 180 ק"ג/ד'
צריכת מים: גבוהה
זנים מתאימים להפרייה: נובו
רגישות למחלות ומזיקים: רגיש חלקית לעין הטווס. רגיש מאד לזבוב הזית