זן עץ זית מוביל למטעי הבוצרת בישראל. מיועד להפקת שמן זית בלבד (לא מתאים כגידול לזיתים למאכל)
מקור: יוון, כרתים
איזורי גידול: כל הארץ
מאפייני שמן זית:
טעם וריח:
טעם פירותי מאוד
איכות ביוכימית של השמן:
גבוהה
תכונות הקשורות במסיק זיתים:
מועד הבשלה: אמצע העונה
גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) - גבוהה
התאמה למסיק מכני בניעור גזע:
לא מתאים
התאמה למטעי בוצרת: מתאים מאוד
תכונות עץ הזית במטע:
מבנה העץ: רגיל, שרביטים זקופים
קצב צימוח: רגיל
כניסה לניבה מסחרית: שנתיים
יבול בממוצע רב שנתי: 1250 ק'ג/ד'
תכולת שמן: 17-22%
יבול שמן בטיפול מעולה: 220 ק"ג/ד'
צריכת מים: רגילה
רגישות למחלות ומזיקים: רגישות נמוכה לדוררת בישראל, עמיד חלקית לעין הטווס