זן איטלקי הפרי הגדול ביותר (יחד עם הסבילנו) והטעים ביותר מבין הזנים עם פרי ענק.
הפרי ענק (משקל כל זית 5-7 גר' בבעל, מעל 12 גר' בהשקייה), לא משמש ליצור שמן זית בשל הביקוש הגבוה לכבישה למאכל. הפרי מתאים לכבישת זיתים ירוקים או שחורים. מרקם טוב של הציפה
מקור: איטליה,מערב סיצ'יליה מאיזור אגריג'נטו וטראפני
איזורי גידול: לא מתאים לגידול בתנאי יובש
מאפייני שמן הזית:
לא משמש ליצור שמן זית
תכונות הקשורות במסיק זיתים:
מועד הבשלה:
גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) -
התאמה למסיק מכני בניעור גזע:
התאמה למטעי בוצרת:
תכונות עץ הזית במטע:
מבנה העץ: רחב
קצב צימוח: בינוני-מהיר
כניסה לניבה מסחרית:
יבול בממוצע רב שנתי: בינוני
תכולת שמן: 12-14%
יבול שמן בטיפול מעולה:
צריכת מים: בינונית-גבוהה
רגישות למחלות ומזיקים: רגיש לעין הטווס