זן עץ זית המתאפיין באיכויות טעם גבוהות ביותר של השמן ותאחיזה גבוהה של הפרי ביחס למשקלו. דו תכליתי- משמש לשמן ולמאכל
מקור: דרום צרפת
איזורי גידול: כל הארץ
מאפייני שמן הזית:
טעם וריח:
שמן זית פירותי, עדין
איכות ביוכימית של השמן:
בינונית
תכונות הקשורות במסיק זיתים:
מועד הבשלה: סוף עונה
גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) - בינונית
התאמה למסיק מכני בניעור גזע: נמוכה
התאמה למטעי בוצרת: לא מתאים
תכונות עץ הזית במטע:
מבנה העץ: רגיל
קצב צימוח: רגיל
כניסה לניבה מסחרית: 3 שנים
יבול בממוצע רב שנתי: 1100 ק'ג/ד'
תכולת שמן: 16-20%
יבול שמן בטיפול מעולה: 200 ק"ג/ד'
צריכת מים: מעט גבוהה
רגישות למחלות ומזיקים: