זן עץ זית המיועד לשמן בלבד. שמן הזית מצטיין באיכויות פירוקסיד גבוהות מאוד. זן קשה במסיק (תאחיזת פרי גבוהה)
מקור: צפון איטליה, טוסקנה
איזורי גידול: לא מתאים לגידולים בארץ
מאפייני שמן הזית:
טעם וריח:
איכות בינונית, בארץ מתקבל שמן בעל טעם שטוח.
איכות ביוכימית של השמן:
בינונית
תכונות הקשורות במסיק זיתים:
מועד הבשלה: תחילת העונה
גמישות במועד המסיק (פרק הזמן בין הבשלה ונשירת פרי) - נמוכה
התאמה למסיק מכני בניעור גזע:
טובה ביותר
התאמה למטעי בוצרת: לא מתאים
תכונות עץ הזית במטע:
מבנה העץ: חצי זקוף
קצב צימוח: רגיל
כניסה לניבה מסחרית: 3-4 שנים
יבול בממוצע רב שנתי: 1000 ק'ג/ד'
תכולת שמן: 16-20%
יבול שמן בטיפול מעולה: 180 ק"ג/ד'
צריכת מים: רגילה
רגישות למחלות ומזיקים: רגיש חלקית לעין הטווס